Klasszis rendezvények

Klasszis TopDesign 2022

Magyarország egyetlen nemzetközi szintű vendéglátó- és szállodaipari dizájn-versenye

Időpont
Helyszín
Budapest

Közönségszavazás


A szavazás lezárult! A november 30-i díjátadó után közzétesszük az eredményeket.

Megkérdezzük a nagyközönséget is: melyik vendéglátóhely és melyik szálláshely design-megoldásai nyerték el leginkább tetszésüket 2022-ben? Itt a shortlistre került  vendéglátóhelyek és szálláshelyek listája, elindult a közönségszavazás! A legtöbb szavazatot kapó pályázók Az Év Klasszis TopDesign Gasztro Közönségdíj 2022 és Az év KlasszisTopDesign Szállás Közönségdíj 2022 címet nyerik el.


Shortlist

Megtörtént a pályázatok előzetes értékelése, a zsűri az egyes kategóriákban meghatározta azokat a shortlisteket, amelyek alapján a november 30-ára tervezett ünnepélyes díjátadó gálán kihirdetik a győztes pályázatokat. 

Egyes kategóriákban a shortlistre csak egy pályázat került be. Az utolsó fordulóban a zsűri elbírálja a pályázatot - fenntartva a jogot, hogy nem ad át díjat az adott kategóriában.

A pályázatok áttekintése alapján a zsűri egyes pályázati kategóriák összevonásáról döntött. Az összevont kategóriák:

  • Az év Klasszis TopDesign fővárosi szálláshelye 50 szoba felett + Az év Klasszis TopDesign fővárosi szálláshelye 50 szobáig = Az év Klasszis TopDesign fővárosi szálláshelye 2022 
  • Az év Klasszis TopDesign vidéki szálláshelye 50 szoba felett + Az év Klasszis TopDesign vidéki szálláshelye 50 szobáig = Az év Klasszis TopDesign vidéki szálláshelye 2022 

Ezek alapján az alábbi shortlisteket hozza nyilvánosságra a zsűri (az egyes kategóriákon belül ABC-sorrendben):

Gasztro kategória

1. Az év Klasszis TopDesign legjobb fenntartható étterme 2022 

  • Graefl Major, Kétútköz
  • Kistücsök Étterem, Balatonszemes
  • Natura Hill Vendégház és Étterem, Zebegény
  • Spago Budapest by Wolfgang Puck, Budapest

2. Az év Klasszis TopDesign étterme - zárt vendégtér 2022 

  • Baalbek Étterem, Budapest
  • Bobajka Étterem, Andrássy Kúria, Tarcal
  • Gundel Étterem, Budapest
  • Király Szálló, Mezőberény (terv)

3. Az év Klasszis TopDesign étterme -  nyitott vendégtér, kerthelyiség 2022 

  • Aranybástya Étterem és Kávéház, Budai Vár
  • Bonita Bisztró, Békéscsaba
  • Robinson Étterem, Budapest

4. Az év Klasszis  TopDesign bárja/pub-ja 2022 

  • St. Andrea Wine&Skybar, Budapest
  • White Raven Skybar & Lounge, Budapest

5. Az év Klasszis TopDesign cukrászdája 2022 

  • Caflisch Cukrászda, Pécs

6. Az év Klasszis TopDesign borászata/pincészete 2022

  • Gottwald Pincészet, Tata
  • Hilltop Neszmély, Neszmély
  • Jackfall Bormanufaktúra, Kisjakabfalva
  • Szászi Birtok, Hegymagas

7. Az év Klasszis TopDesign kávézója 2022 

  • Centrál Kávéház, Budapest
  • Főőrség & Lovarda, Budapest
  • Matild Café & Cabaret, Budapest

8. Az év Klasszis TopDesign éttermi weboldala 2022 

  • St. Andrea Restaurant, Budapest

9. Az év Klasszis  TopDesign éttermi arculata 2022 

  • Creppy, Miskolc
  • Crowne Plaza Hotel, Budapest
  • White Raven Skybar & Lounge, Budapest

Hotel-Spa-Wellness kategória

1. Az év Klasszis TopDesign legjobb fenntartható szálláshelye 2022

  • Andrássy Kúria & Spa, Tarcal
  • Graefl Major, Kétútköz

2. Az év Klasszis TopDesign fővárosi szálláshelye 2022  

  • Alta Moda Fashion Hotel, Budapest
  • Crowne Plaza Hotel, Budapest
  • Emerald Hotel & Suites, Budapest
  • Matild Palota, Budapest

3. Az év Klasszis TopDesign vidéki szálláshelye 2022 

  • Andrássy Kúria & Spa, Tarcal
  • BORDŰR Szőnyegmúzeum és Hotel - Békésszentandrás (terv)
  • BOTANIQ Turai Kastély, Tura
  • TreeHouses Noszvaj, Noszvaj

4. Az év Klasszis TopDesign spa & wellness részlege 2022 

  • LUA Resort, Balatonfüred
  • Margaréta Garden & Spa, Eger
  • MenDan Magic Spa & Wellness Hotel, Zalakaros
  • Session Hotel Ráckeve, Ráckeve

5. Az év Klasszis TopDesign vendégszobája 2022 

  • Andrássy Kúria & Spa, Tarcal
  • BORDŰR Szőnyegmúzeum és Hotel - Békésszentandrás (terv)
  • Fenyvespark Szálló és Rendezvényközpont, Nógrád
  • Matild Palota, Budapest

6. Az év Klasszis TopDesign hotel lobbija 2022 

  • Andrássy Kúria & Spa, Tarcal
  • BOTANIQ Turai Kastély, Tura
  • Grand Hotel Esztergom, Esztergom
  • LUA Resort, Balatonfüred

7. Az év Klasszis TopDesign lakosztálya 2022

  • BORDŰR Szőnyegmúzeum és Hotel - Békésszentandrás (terv)
  • BOTANIQ Turai Kastély, Tura
  • Margaréta Garden, Eger
  • Up Hotel Budapest, Budapest

8. Az év Klasszis TopDesign szállodai kertje/terasza 2022 

  • BOTANIQ Turai Kastély, Tura
  • Session Hotel Ráckeve, Ráckeve

9. Az év Klasszis  TopDesign új szállodája 2022

  • BORDŰR Szőnyegmúzeum és Hotel - Békésszentandrás (terv)
  • Crowne Plaza Hotel Budapest, Budapest
  • LUA Resort, Balatonfüred
  • TreeHouses Noszvaj, Noszvaj

10. Az év Klasszis TopDesign szállodai weboldala 2022 

  • Session Hotel Ráckeve, Ráckeve

11. Az év Klasszis  TopDesign szállodai arculata 2022 

  • BOTANIQ Turai kastély, Tura

12. Az év KlasszisTopDesign hotel tervezője 2022 

  • Gyűrűsi Lilla
  • Laszli Adrienn
  • Radnóczy Eszter
  • Szuper Nóra

13. Az év Klasszis TopDesign hotel digitális innovátora 2022 

  • MOT-98 Kft. / TouchGameTable

A versenyről

A Klasszis Csoport kiadásában megjelenő Turizmus Online szerkesztősége, print kiadványával, a Pont Itt utazás/szállodák/gasztronómia szaklappal közösen 2022-ben meghirdeti a hazai Horeca-szakma területén egyedülálló, a hazai szállodásokat, kisebb és nagyobb vendéglátóhelyeket, külső-és belsőépítészeti tervezőket valamint beszállítókat megszólító Klasszis TopDesign szakmai versenyét.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy azokat a tervezőket és a szállás- valamint gasztrohelyek tulajdonosait/működtetőit szólítsuk meg pályázatunkkal, akik nem mindennapi módon álltak helyt ezekben az embert próbáló időkben, és arra fordították a bezártság és korlátozások idejét, hogy felújítsák, szépítsék és átalakítsák szálláshelyeiket, vendéglátóhelyeiket.

2022-ben kiemelten várjuk mindazon vendéglátó- és szálláshelyek jelentkezését, ahol a fenntarthatóság előtérbe kerül, vagy valamiképp a fenntarthatóság szerepel az adott hely működésének gyakorlatában. Gondolunk arra, hogy ilyen szempont alapján figyelnek az alapanyag beszerzésre, a hozzávalókra, számít, hogy ökomódon termesztett zöldségek, gyümölcsök kerülnek a vendég elé, olyan termékeket választanak a környékről, ahol fenntartható gazdaságból származik az adott tejtermék, lekvárféle vagy egyéb élelmiszer. Szálláshely oldalról pedig azok jelentkezését is várjuk - konkrét példákkal -, ahol fenntartható módon működik az adott vendégváróhely.

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 30.

 Kik nevezhetnek?

A versenyre tradicionális és modern stílusú kisebb-nagyobb magyarországi

  • éttermek,
  • kávéházak,
  • bárok,
  • bisztrók,
  • sörözők,
  • csárdák,
  • kocsmák,
  • hajók,
  • cukrászdák,
  • street food helyek,
  • szállodák vendéglátóegységei,
  • pincészetek,
  • borászatok,
  • irodai vendéglátóegységek

közvetlen nevezését várjuk, valamint magyarországi szálláshelyekét, legyen az

  • hazai vagy nemzetközi hotel-lánc tagja,
  • butikhotel,
  • városi vagy vidéki wellness,
  • panzió,
  • kisebb szálláshely,

valamint a kialakításuk munkálataiban és a tervezés során részt vevő külső- és belsőépítész tervezők valamint a Horeca különböző területeire beszállítók is részt vehetnek versenyünkben.

A Klasszis TopDesign Magyarország egyetlen olyan nemzetközi szintű megmérettetése, amely átfogó módon közelít a dizájnhoz, különleges megoldásokhoz, és annak minden területét értékeli a vendéglátó- és szállodaiparon belül. Ennek megfelelően a versenybe egyaránt nevezhetőek a megfelelő kategóriákban belsőépítészeti, lakberendezési megoldások, illetve különböző, az adott területen fontos kiegészítő termékek, tervezési megoldások, valamint eddig meg nem valósított tervek, amelyek csak a közeljövőben valósulnak majd meg. 

Díjak

A Gasztro kategóriában az alábbi díjakra lehet pályázni:

1. Kiemelt kategória 2022-ben: Az év Klasszis TopDesign legjobb fenntartható étterme 2022

A vendéglátás az energiafaló ágazatok egyike. Az alapanyagok megtermeléséhez, az éttermek működtetéséhez, a házhozszállításhoz sokféle és egyre drágább energiákra, anyagokra van szükség. Ezért minden kis lépésnek a napi gyakorlatban nagy jelentősége van a fenntarthatóság megőrzése érdekében. A fenntartható gasztronómia az a fajta gondolkodásmód és gyakorlat, amikor odafigyelünk az alapanyag beszerzésre, a hozzávalókra, a termesztési, tenyésztési módokra. Környezettudatosan tervezzük meg és valósítjuk meg a vendéglátást.  Például olyan beszállítókkal dolgozunk, ahol ökotudatos az adott termék előállítása, az állatok tenyésztése fenntartható módon zajlik. Emellett a vendéglátó figyel arra is, hogy minél kevesebb ételhulladék kerüljön ki a konyháról, lehet a vízhasználat környezetbarát, vagy a konyhai tűzhely indukciós rendszerrel működik. Fontos a megfelelő adagok tálalása is: ne a mennyiség legyen fókuszban, hanem a minőség. Ételkiszállításnál pedig az újrahasznosított edények, tálak, zacskók használata kerül előtérbe.

2. Az év Klasszis TopDesign étterme - zárt vendégtér 2022

3. Az év Klasszis TopDesign étterme -  nyitott vendégtér, kerthelyiség 2022

4. Az év Klasszis TopDesign konyhája 2022

5. Az év Klasszis TopDesign street food helye 2022

6. Az év Klasszis  TopDesign bárja/pub-ja 2022

7. Az év Klasszis TopDesign cukrászdája 2022

8. Az év Klasszis  TopDesign borászata/pincészete 2022

9. Az év Klasszis  TopDesign irodaházi vendéglátóegysége 2022

10. Az év Klasszis TopDesign kávézója 2022

11. Az év Klasszis TopDesign éttermi weboldala 2022

12. Az év Klasszis  TopDesign éttermi arculata 2022

13. Az év Klasszis  TopDesign gastro tervezője 2022

14. Az év Klasszis  TopDesign gastro beszállítója (technika, anyag, konyhai gépek, légkondi) 2022

15. Az év Klasszis  TopDesign gastro digitális innovátora 2022


Hotel & Spa & Wellness kategóriában az alábbi díjakra lehet pályázni:

1. Kiemelt kategória 2022-ben: Az év Klasszis TopDesign legjobb fenntartható szálláshelye

A globális trendeknek megfelelően nálunk is előtérbe kerül a szállodák építésénél, átépítésénél, üzemeltetésénél a fenntarthatóság. Az is fontos tényező, hogy a vendégek részéről is egyre jobban elvárás a környezettudatos magatartás és szemléletmód akkor, amikor pihenéshez választ szálláshelyet az utazó. Nem kell ötcsillagos szálláshelynek lenni ahhoz, hogy ez a fajta szemléletmód érvényesüljön. Már az is jelentős, ha akár a tisztítószerekre, vagy élelmiszer beszerzés esetén figyel oda a szállásadó, hogy fenntartható, újrahasznosított szemlélettel választják ki az adott terméket. Az energia- és víztakarékosság, a zöld szemlélettel történő hulladékkezelés szintén az ökotudatosság jele. A szűkebb kínálat az éttermekben, viszont a „fejétől a farkáig” módon történő felhasználás a konyhán szintén fenntartható szemléletmódot jelez. Olyan nevezéseket várunk tehát idei kiemelt kategóriánkban, ahol valamely területen – akár több téren is – megvalósítja az adott szálláshely ezt a fontos trendet, és konkrét példákkal mutatja be ezt pályázatában.

2. Az év Klasszis TopDesign fővárosi szálláshelye 50 szoba felett 2022

3. Az év Klasszis TopDesign fővárosi szálláshelye 50 szoba alatt 2022

4. Az év Klasszis TopDesign vidéki szálláshelye 50 szoba felett 2022

5. Az év Klasszis TopDesign vidéki szálláshelye 50 szoba alatt 2022

6. Az év Klasszis TopDesign spa & wellness részlege 2022

7. Az év Klasszis TopDesign vendégszobája 2022

8. Az év Klasszis TopDesign hotel lobbija 2022

9. Az év Klasszis TopDesign lakosztálya 2022

10. Az év Klasszis TopDesign szállodai kertje/terasza 2022

11. Az év Klasszis  TopDesign új szállodája 2022

12. Az év Klasszis TopDesign szállodai weboldala 2022

13. Az év Klasszis  TopDesign szállodai  arculata 2022

14. Az év KlasszisTopDesign hotel tervezője 2022

15. Az év Klasszis  TopDesign hotel beszállítója 2022

16. Az év Klasszis TopDesign hotel digitális innovátora 2022

Az összes kategórián belül lehetőséget kínálunk még meg nem valósult, tervfázisban lévő munkák benyújtására is. Ezeket mindig az adott kategórián belül értékeli a zsűri. 




Miért érdemes pályázni?

A nyertes pályázatokat egy magazinban mutatjuk be. A magazint eljuttatjuk kiadónk lapjainak mellékleteként az olvasókhoz illetve a nagyközönségi, szakmai rendezvényeink során is terjesztésre kerül.

A díjakat egy exkluzív, gálavacsorával egybekötött díjátadón adjuk át a győztes pályázóknak 2022. november végén. A gálán a nyertes pályamunkákat bemutatjuk. A győztes pályázók díszes, bekeretezett oklevelet kapnak, valamint a résztvevők megkapják a pályázatokat bemutató magazint.

A győztes pályázók oklevelet és matricákat kapnak, emellett széleskörű megjelenést biztosítunk a díj weboldalán és a Klasszis Lapcsoporthoz tartozó kiadványokban (Turizmus Online, Piac & Profit, Privátbankár.hu, Mfor.hu)

Lehetőséget biztosítunk az egyes díjak shortlistjeire kerülő pályázatok bemutatására.

Az értékelés menete

A beadott pályaműveket a világon mindenütt ismert és elismert nemzetközi szakemberekből és a hazai belsőépítészeti szakma meghatározó személyiségeiből álló, valamint a szakmédiából felkért zsűri értékeli. 

Az elbírálás főbb szempontjai: 

A verseny során a zsűri komplexen értékeli a projekteket, ötvözve a kreativitás, az újszerűség, a stratégiai gondolkodás, a kivitelezés minősége és a hatékonyság szempontjait.

A szempontok a következőképp számítanak az elbírálás során:

  • kreativitás, újszerűség és kivitelezés: 40% 
  • stratégia, célcsoportmeghatározás, célkitűzések: 30% 
  • eredményesség, hatékonyság a kitűzött célok mentén: 20%  
  • fenntarthatóság: 10 %

A zsűri a beérkezett nevezésekből minden kategóriában nyilvánosságra kerülő shortlistet alakít ki.


A zsűri

Varró Zoltán

Varró Zoltán

belsőépítész, designer - a zsűri elnöke
VARRODESIGN

Ács Erzsébet

Ács Erzsébet

elnök
Lakberendezők Országos Szövetsége

Bakody Katalin

Bakody Katalin

Kelet-európai igazgató
Jab Anstoetz KG

Baldauf Csaba

Baldauf Csaba

elnök
Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége

Thierry Baurez

Thierry Baurez

Global Director of Sales
Trump Hotels, Panamai Köztársaság

Forintos-Szűcs Anita

Forintos-Szűcs Anita

Általános vezérigazgató-helyettes
Magyar Divat & Design Ügynökség

Gerendai Károly

Gerendai Károly

Michelin-csillagos éttermek tulajdonosa

Peter Katusak-Huzsvar

Peter Katusak-Huzsvar

General Manager
W Dubai – The Palm, Dubaj

David Mulin

David Mulin

General Manager
Sofitel Barú Calablanca Beach Resort & Residences, Kolumbia

Monica Ortiz Haro

Monica Ortiz Haro

Managing Director
Rosewood Baha Mar, Bahama-szigetek

Pozsár Péter

Pozsár Péter

ügyvezető, építész
Hello Wood

Vágó Ágnes

Vágó Ágnes

főszerkesztő
Pont Itt magazin, Turizmus Online

Johannes Westreicher

Johannes Westreicher

tulajdonos, General Manager
GrandHotel Lienz

A jelentkezés menete

A pályázóknak első lépésben az alábbi linken található jelentkezési lapot kell kitölteniük. A pályázó adatai mellett meg kell jelölni, hogy mely díjakra szeretne pályázatot leadni a jelentkező. Ezek alapján kerül kiszámításra a nevezési díj, amely bankkártyás fizetéssel vagy átutalással rendezhető. 

A sikeres jelentkezés és a nevezési díj beérkezése után e-mailben kapják meg a pályázók a megpályázott díj(ak)hoz kapcsolódó tudnivalókat és azt a linket, amelyen a pályázati anyag benyújtható. A pályázati anyag szöveges bemutatóból és fotókból áll. A pályázati anyagban lehetőség van a pályázathoz kapcsolódó videós anyagra mutató link elhelyezésére is.

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 30. (Meghosszabbított határidő!)

Nevezési díj:

Teljes árú nevezés: 29 900 Ft + áfa / nevezés 

Ugyanazon vendéglátóegység / szálláshely több kategóriában való nevezése esetén a 2. nevezéstől: 24 900 Ft + áfa / nevezés

A nevezési díjat bankkártyával vagy átutalással egyenlítheti ki. Amennyiben az átutalásos fizetési módot választja, 2 naptári nap áll rendelkezésére, hogy a Simple rendszerén keresztül átutalja a nevezési díjat. 

Kapcsolat

E-mail: topdesign@turizmusonline.hu

Kisérdi Tamás
kiserdi.tamas@privatbankar.hu
+36-70-231-6-231

Ponyeczki Dóra
ponyeczki.dora@privatbankar.hu
+36-20-436-9774

Szponzoráció

Lehetőség van a Klasszis TopDesign versenyhez partnerként csatlakozni és az exkluzív díjátadó gálán megjelenni - amennyiben érdeklődik a lehetőség iránt, kérjük keresse kollégánkat!


Márföldi Zsanett

Kiemelt ügyfélkapcsolati menedzser
Tel.: + 36 20 926 29 40
marfoldi.zsanett@turizmusonline.hu


Lakatos Marianna

Kiemelt ügyfélkapcsolati menedzser
Tel.: + 36 30 788 1950
lakatos.marianna@turizmusonline.hu


Támogatóink

Silver támogató:

Bronz támogató:



A díjátadó támogatója: