Free cookie consent management tool by TermsFeed

Klasszis rendezvények

Klasszis TopDesign 2023

Magyarország egyetlen nemzetközi szintű vendéglátó- és szállodaipari dizájn-versenye

Időpont

A versenyről


A Klasszis Csoporton belül működő Turizmus Online szakmai portál idén is meghirdeti a hazai teljes Horeca-ágazatot felölelő, a hazai szállodásokat, kisebb és nagyobb vendéglátóhelyeket, külső- és belsőépítészeti tervezőket megszólító Klasszis TopDesign 2023 szakmai versenyét, amely a hazai vendégváró szakma legátfogóbb, legszélesebb spektrumú, rangos nemzetközi zsűrit is felvonultató versenye.

2023-ban kiemelten várjuk mindazon vendéglátó- és szálláshelyek jelentkezését, ahol a vendégélmény egy vagy több különleges ötlettel, kreatív megvalósítással, vagy sajátos koncepcióval jelentkezik, olyannal, amelyet érdemes megismernie másoknak is, és amely kizárólag azt a célt szolgálja, hogy még több vendég érkezzen az adott házba. Vendéglátás oldalról lehet akár ez egy különlegesen összeállított menüsor, étlap koncepció vagy egy sajátos, különleges elemekkel tarkított belső design. A szálláshelyek esetén pedig akár egy olyan akció, vagy olyan ajánlatsor is belefér a pályázatok sorába, amellyel kimondottan egy adott réteget céloznak meg, szólítanak meg. Emellett persze nagyon fontos szempont és a pályázatok között kiemelt helyet foglalhat el, ha olyan koncepcióval készült az adott szálláshely, ahol a vendégélmény meghatározó és kiemelt helyet foglal el a tervezés és a megvalósítás során.

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 29.
Pályázatok leadásának határideje: 2023. október 6.

Kik nevezhetnek?

A versenyre tradicionális és modern stílusú kisebb-nagyobb magyarországi

 • éttermek,
 • kávéházak,
 • bárok,
 • bisztrók,
 • sörözők,
 • csárdák,
 • kocsmák,
 • hajók,
 • cukrászdák,
 • szállodák vendéglátóegységei,
 • pincészetek,
 • borászatok

közvetlen nevezését várjuk,

 valamint magyarországi szálláshelyekét, legyen az

 • hazai vagy nemzetközi hotel-lánc tagja,
 • butikhotel,
 • városi vagy vidéki wellness,
 • panzió,
 • kisebb szálláshely,

és emellett a kialakításuk munkálataiban és a tervezés során részt vevő külső- és belsőépítész tervezők, valamint a Horeca különböző területeire beszállítók is részt vehetnek versenyünkben.

A Klasszis TopDesign Magyarország egyetlen olyan nemzetközi szintű megmérettetése, amely átfogó módon közelít a dizájnhoz, különleges megoldásokhoz, és annak minden területét értékeli a vendéglátó- és szállodaiparon belül. Ennek megfelelően a versenybe egyaránt nevezhetőek a megfelelő kategóriákban belsőépítészeti, lakberendezési megoldások, illetve különböző, az adott területen fontos kiegészítő termékek, tervezési megoldások, valamint eddig meg nem valósított tervek, amelyek majd a közeljövőben valósulnak meg. 

Díjak

A Gasztro kategóriában az alábbi díjakra lehet pályázni:


1. Kiemelt kategória 2023-ban: Az év Klasszis TopDesign legjobb vendégélményt kínáló gasztrohelye 2023

A mai nehéz helyzetben lévő vendéglátás esetén (energiahelyzet, alapanyagárak, munkaerőhelyzet stb.) egyetlen módon lehet a vendéget behozni az adott házba, és visszatérő vendégként megtartani ott: ha olyan élményben lesz része, amelyet másutt nem tapasztal, ami miatt magasan értékelt a közösségi oldalakon az adott hely, és ami miatt magas a törzsvendégszám. Kiemelten fontosnak tartjuk, és külön megszólítjuk idei versenyünkön azokat a hazai helyeket, amelyek elismerésben részesültek már hazai, vagy nemzetközi szinten, amelyet vendégköre is kiemelten kezel.

2. Az év Klasszis TopDesign étterme - zárt vendégtér 2023

3. Az év Klasszis TopDesign étterme - nyitott vendégtér, kerthelyiség 2023

4. Az év Klasszis TopDesign konyhája 2023

5. Az év Klasszis TopDesign bárja/pub-ja 2023

6. Az év Klasszis TopDesign borászata/pincészete 2023

7. Az év Klasszis TopDesign kávézója, cukrászdája 2023

8. Az év Klasszis TopDesign fenntartható vendéglátóhelye 2023

A vendéglátás az energiafaló ágazatok egyike. Ezért minden kis lépésnek a napi gyakorlatban nagy jelentősége van a fenntarthatóság megőrzése érdekében. A környezettudatos magatartás is meghatározó: olyan beszállítók például, ahol ökotudatos az adott termék előállítása, az állatok tenyésztése fenntartható módon zajlik. Emellett a vendéglátó figyel arra is, hogy minél kevesebb ételhulladék kerüljön ki a konyháról, a vízhasználat környezetbarát, vagy a konyhai tűzhely indukciós rendszerrel működik. Fontos az adagok megfelelő módon történő tálalása is. 

9. Az év Klasszis TopDesign állatbarát vendéglátóhelye 2023

Ma egyre többen szeretnek vendéglőbe, étterembe járni azok is, akik valamilyen házikedvencet tartanak. És örülnek, ha olyan helyet fedeznek fel, ahová magukkal vihetik a család négylábú tagját. E kategória esetében olyan pályázatokat várunk, ahol állatbarát az adott hely, és meg is tesznek mindent annak érdekében, hogy ne csak a gazda, hanem kedvence is jól érezze magát.

10. Az év Klasszis TopDesign éttermi weboldala, közösségi megjelenése, aktivitása 2023

11. Az év Klasszis TopDesign éttermi arculata 2023

12. Az év Klasszis TopDesign gasztro tervezője 2023

13. Az év Klasszis TopDesign gasztro beszállítója 2023


Hotel & Spa & Wellness kategóriában az alábbi díjakra lehet pályázni:

1. Kiemelt kategória 2023-ban: Az év Klasszis TopDesign legjobb vendégélményt kínáló szálláshelye 2023

Mi is lehetne a legfontosabb szempont ma egy jó szálláshely működtetésénél, ha nem az, hogy olyan vendégélményt biztosítson a hozzá érkezőnek, amely miatt végig jól érzi magát az ott tartózkodása alatt az oda becsekkoló, kedvező visszajelzést ad akár a közösségi oldalon, akár másutt, például a foglaló portálok valamelyikén a szálláshely értékelése alkalmával? A siker biztos jele, ha másoknak ajánlja az adott szálláslehetőséget, és oda, ha módjában áll, vissza is tér. Pont ilyen hazai helyeket keresünk, és bízunk abban, hogy mind a régebb óta működő, mint az újonnan átadott szállások közül bőven vannak ilyen hotelek, apartmanok, airBnB-szállások a fővárosban és vidéken egyaránt.

2. Az év Klasszis TopDesign fővárosi 5 csillagos szálláshelye 2023

3. Az év Klasszis TopDesign fővárosi 3 - 4 csillagos szálláshelye 2023

4. Az év Klasszis TopDesign vidéki 5 csillagos szálláshelye 2023

5. Az év Klasszis TopDesign vidéki 3-4 csillagos szálláshelye 2023

6. Az év Klasszis TopDesign spa & wellness részlege 2023

7. Az év Klasszis TopDesign vendégszobája, lakosztálya 2023

8. Az év Klasszis TopDesign hotel lobbija 2023

9. Az év Klasszis TopDesign szállodai kertje/terasza 2023

10. Az év Klasszis TopDesign fenntartható szálláshelye 2023

A globális trendeknek megfelelően nálunk is előtérbe kerül a szállodák építésénél, átépítésénél, üzemeltetésénél a fenntarthatóság. A vendégek részéről is egyre jobban elvárás a környezettudatos magatartás és szemléletmód akkor, amikor pihenéshez választ szálláshelyet az utazó. Nem kell ötcsillagos szálláshelynek lenni ahhoz, hogy ez a fajta szemléletmód érvényesüljön. Már az is jelentős, ha akár a tisztítószerekre, vagy élelmiszer beszerzés esetén figyel oda a szállásadó, hogy fenntartható, újrahasznosított szemlélettel választják ki az adott terméket. Az energia- és víztakarékosság, a zöld szemlélettel történő hulladékkezelés szintén az ökotudatosság jele. 

11. Az év Klasszis TopDesign szállodai weboldala, közösségi megjelenése, aktivitása 2023

12. Az év Klasszis TopDesign szállodai arculata 2023

13. Az év KlasszisTopDesign hotel tervezője, belső építésze, designere 2023

14. Az év Klasszis TopDesign gyerekbarát szálláshelye 2023

Mitől gyerekbarát egy szálláshely? Programok, animátorok, játékok várják a legkisebbtől kezdve a nagyobb gyerekeket, a szobában ügyelnek arra a tervezéskor, kivitelezéskor, hogy gyerekvendég érkezése esetén a szoba megfelelő legyen. Az étteremben van gyerekmenü, és a közelben ajánlhatók gyerekeknek szóló programok – akár rossz idő esetén is.

15. Az év Klasszis TopDesign állatbarát szálláshelye 2023

Állatbarát szálláshely mindenütt hódító trend a világban – nálunk is egyre többen hirdetik így magukat. De egy ismeretlen házikedvenc befogadása, elszállásolása mindig kihívást jelent. Hogy oldja meg ezt az adott hely? Nyilván más a higiéniai elvárás, és az állatoknak szóló bekészítés (matrac, jutalomfalat) is helyet kaphat egy-egy állatbarát kisebb vagy nagyobb szálláshely esetén. És az sem mindegy, hogy a többi vendéget ne zavarja a házikedvenccel érkező. Olyan megoldásokat, pályázatokat várunk, ahol bemutatja az adott hely – náluk, hogy valósul meg ez a szolgáltatás.

Az összes kategórián belül lehetőséget kínálunk még meg nem valósult, tervfázisban lévő munkák benyújtására is. Ezeket mindig az adott kategórián belül értékeli a zsűri. 


Miért érdemes pályázni?

A díjakat egy exkluzív, gálavacsorával egybekötött díjátadón adjuk át a győztes pályázóknak 2023. november végén. A gálán a nyertes pályamunkákat bemutatjuk. A győztes pályázók díszes, bekeretezett oklevelet kapnak, valamint a résztvevők megkapják a pályázatokat bemutató magazint.

Azok a pályázók, akik az Anjou Magyarország Kft. által alapított Klasszis TopDesign szakmai díjak és különdíjak kapcsán jelöltként kijelölésre kerültek vagy győztesként kihirdetésre kerültek, lehetőséget kapnak a díjakhoz egyedi, az Anjou Magyarország Kft. tulajdonában álló ábrás logók használatára szerződést kötni. A logók használata a díjak presztízséhez kapcsolódóan megkülönböztető jelleggel bír és értéket hordoz. A jelöléshez illetve a díjazáshoz kapcsolódó logót kizárólag érvényes szerződés aláírását és az abban meghatározott díjfizetés teljesítését követően használhatja fel a pályázó. A szerződést és díjfizetést követően a pályázó a logót a részére biztosított használati jog alapján, általános üzleti működése körében megengedett módon, így különösen bármely megjelenítési eszközzel és módon a harmadik személyekkel folytatott kapcsolattartása, levelezése, reklámtevékenysége során, honlapján, rendezvényein, egyéb megjelenési felületein jogosult használni.

A győztes pályázók oklevelet és matricákat kapnak, emellett széleskörű megjelenést biztosítunk a díj weboldalán és a Klasszis Lapcsoporthoz tartozó kiadványokban (Turizmus Online, Piac & Profit, Privátbankár.hu, Mfor.hu)

Felületeinken lehetőséget biztosítunk az egyes díjak shortlistjeire kerülő pályázatok bemutatására.

Az értékelés menete

A beadott pályaműveket a világon mindenütt ismert és elismert nemzetközi szakemberekből és a hazai belsőépítészeti szakma meghatározó személyiségeiből álló, valamint a szakmédiából felkért zsűri értékeli. 

Az elbírálás főbb szempontjai: 

A verseny során a zsűri komplexen értékeli a projekteket, ötvözve a kreativitás, az újszerűség, a stratégiai gondolkodás, a kivitelezés minősége és a hatékonyság szempontjait.

A szempontok a következőképp számítanak az elbírálás során:

 • kreativitás, újszerűség és kivitelezés: 40% 
 • stratégia, célcsoportmeghatározás, célkitűzések: 30% 
 • eredményesség, hatékonyság a kitűzött célok mentén: 20%  
 • fenntarthatóság: 10 %

A zsűri a beérkezett nevezésekből minden kategóriában nyilvánosságra kerülő shortlistet alakít ki.


A zsűri

Kéry Balázs

Kéry Balázs

A zsűri elnöke, belsőépítész, a Kroki Stúdió alapító- társtulajdonosa
Kroki Stúdió

Ács Erzsébet

Ács Erzsébet

elnök
Lakberendezők Országos Szövetsége

Bakody Katalin

Bakody Katalin

Kelet-európai igazgató
Jab Anstoetz KG

Flesch Tamás

Flesch Tamás

elnök
Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége

Forintos-Szűcs Anita

Forintos-Szűcs Anita

Általános vezérigazgató-helyettes
Magyar Divat & Design Ügynökség

Ariana Grüll

Ariana Grüll

építész, belsőépítész
Arkan Zeytinoglu Architects Wien, Austria

Pozsár Péter

Pozsár Péter

építész
Hello Wood - alapító

Errol Marlon Reichel

Errol Marlon Reichel

alapító, tulajdonos
R&S szolgáltató csoport - Bécs, Ausztria

Lisa Sigl

Lisa Sigl

szállodaigazgató
Hotel Schwarzer Bär ****, Linz, Ausztria

Somlyai Zoltán

Somlyai Zoltán

a BDPST Group Hotel Management igazgatója
BDPST Group

dr. Szalók Csilla

dr. Szalók Csilla

közgazdász, a BGE intézeti tanszékvezetője
Budapesti Gazdasági Egyetem

Szulló Szabina

Szulló Szabina

séf, tulajdonos
Stand25, Stand

Vágó Ágnes

Vágó Ágnes

főszerkesztő
Pont Itt magazin, Turizmus Online

A jelentkezés menete

A pályázóknak első lépésben az alábbi linken található jelentkezési lapot kell kitölteniük. A pályázó adatai mellett meg kell jelölni, hogy mely díjakra szeretne pályázatot leadni a jelentkező. Ezek alapján kerül kiszámításra a nevezési díj, amely bankkártyás fizetéssel vagy átutalással rendezhető. 

A sikeres jelentkezés és a nevezési díj beérkezése után e-mailben kapják meg a pályázók a megpályázott díj(ak)hoz kapcsolódó tudnivalókat és azt a linket, amelyen a pályázati anyag benyújtható. A pályázati anyag szöveges bemutatóból és fotókból áll. A pályázati anyagban lehetőség van a pályázathoz kapcsolódó videós anyagra mutató link elhelyezésére is.

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 29.

Pályázatok leadásának határideje: október 6.

Teljes árú nevezés: 39 900 Ft + áfa / nevezés 

Ugyanazon vendéglátóegység / szálláshely több kategóriában való nevezése esetén a 2. nevezéstől: 34 900 Ft + áfa / nevezés

A nevezési díjat bankkártyával vagy átutalással egyenlítheti ki. Amennyiben az átutalásos fizetési módot választja, 4 naptári nap áll rendelkezésére, hogy a Simple rendszerén keresztül átutalja a nevezési díjat. 

Kapcsolat

E-mail: topdesign@turizmusonline.hu

Kisérdi Tamás
kiserdi.tamas@privatbankar.hu
+36-70-231-6-231

Ponyeczki Dóra
ponyeczki.dora@privatbankar.hu
+36-20-436-9774

Szponzoráció

Lehetőség van a Klasszis TopDesign versenyhez partnerként csatlakozni és az exkluzív díjátadó gálán megjelenni - amennyiben érdeklődik a lehetőség iránt, kérjük keresse kollégánkat!


Lakatos Marianna

Kiemelt ügyfélkapcsolati menedzser
Tel.: + 36 30 788 1950
lakatos.marianna@turizmusonline.hu