Free cookie consent management tool by TermsFeed

Klasszis rendezvények

Nyugdíjszerviz - Valóban bajban van-e a nyugdíjkassza?

A Nyugdíjszerviz vendégei Dr. Farkas András nyugdíjszakértő és Karácsony Mihály, a nyugdíjas parlament elnöke

Időpont
Vendég

Dr Farkas András és Karácsony Mihály

Dr Farkas András és  Karácsony Mihály

Dr Farkas András és Karácsony Mihály

A Nyugdíjszerviz vendégei

Nyugdíjszerviz - Valóban bajban van-e a nyugdíjkassza?

Ajánló

A kormánynak fontosak a nyugdíjasok, csak utána ne nézzen, hogy ez valóban így van-e

Ha valaki bemegy a világ legnagyobb internetes keresőjébe, a Google-be és ott beírja a nyugdíj szót, akkor a második helyen mindjárt a magyar kormány nyugdíjasokkal foglalkozó honlapját találja. Aztán ha belekattint akkor sorjáznak a meglepetések. Folytatjuk a Piac&Profit és az Oltalom Rádió közös műsorát a Nyugdíjszervizt Dr. Farkas Andrással és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.

Valószínűleg kiváló keresőoptimalizáló szakembere volt a magyar kormánynak, amikor nyugdíjasoknak szóló honlapot készítették. A Google kereső második helye ugyanis komoly tartalmat sejtett.

Ehhez képest valószínűleg egy elhagyott, gyakorlatilag „halott” oldallal találkozik az érdeklődő.

Ha megnézzük a jobboldali oszlopban, hogy vajon a kormánynak mennyire fontosak a nyugdíjasok, akkor a következő kép tárul elénk.

Ha pedig arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen kedvezményes lehetőségek tárulnak a nyugdíjasok elé az Erzsébet programban, akkor a következőhöz jutunk.

Aztán az idei nyugdíjemelésről szóló információk tekintetében is hamar zsákutcába jutunk.

Ha ennyi kudarc után esetleg mérgesek lennénk és megnéznénk az impresszumot, hogy ki a túró az, aki ennyi selejtért felelős, akkor ott egy olyan minisztériumot találunk, amely már nem is létezik.

Aztán ha eszünkbe jut, hogy a kormány mennyi milliárdot költ évente kommunikációra, akkor azonnal szaladjunk egy vérnyomáscsökkentő tablettáért, nehogy megüssön minket a guta. Szóval ennyire nem lehet semmibe venni az időskorúakat már elnézést. Különösen akkor, ha mindez egy nyájas szöveg keretében kerül eladásra.
Tudjuk, hogy időnként könnyű elveszni a jogszabályok dzsungelében. Különösen igaz mindez egy olyan összetett, bonyolult területen, mint a nyugdíjrendszer. Örülünk, hogy ellátogatott erre a weboldalra és abban a reményben üdvözöljük, hogy az itt olvasható és letölthető információs anyagokból választ kap a nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseire.
Újra jelentkezik a Nyugdíjszerviz! A téma legjobb szakértőivel Önök is beszélgethetnek telefonon és írásban. Dr. Farkas András nyugdíjszakértő és Karácsony Mihály, a nyugdíjas parlament elnöke február 12-án hétfőn 15 óra 30 perctől élőben válaszol.

Előzetesen telefonon és írásban is eljuttathatják kérdéseiket, véleményüket a 06 30 940 1772-es telefonszámon vagy a nyugdijszerviz@piacesprofit.hu e-mail címen.

A részvétel ingyenes, jelentkezzen most! >>>
 
Tervezett további témák:

  • Mi a tapasztalat, konstruktív-e valóban a kormány nyugdíjas ügyekben, vagy csak a látszatra ügyel?
  • Valóban bajban van-e a nyugdíjkassza?
  • Minden rendben volt-e a februári dupla nyugdíj kézbesítésével?
  • Javult-e a nyugdíjasok elégedettsége a januári emelést követően?
  • Ki jogosult özvegyi nyugdíjra? Folytatjuk a témát.