Free cookie consent management tool by TermsFeed

Klasszis rendezvények

Nyugdíjszerviz - A magyar „nyugdíjkassza” pozitív

A Nyugdíjszerviz vendége Karácsony Mihály, a nyugdíjas parlament elnöke és Süle-Szigeti Bulcsú, a Bankmonitor pénzügyi elemzője - nézze meg az adást!

Időpont
Vendég

Süle-Szigeti Bulcsú Karácsony Mihály

Süle-Szigeti Bulcsú Karácsony Mihály

Süle-Szigeti Bulcsú Karácsony Mihály

Karácsony Mihály a Nyugdíjas Parlament elnöke | Süle-Szigeti Bulcsú, a Bankmonitor pénzügyi elemzője

Ajánló

Karácsony Mihály a Nyugdíjas Parlament elnöke hosszas kutatómunka és számítások után bátran vállalja azt az állítását, miszerint a nyugdíjszaldó pozitív a költségvetés számára. A nyugdíjasok tehát nem anyagi terhet jelentenek az államnak, hanem bevételt hoznak.

Folytatjuk a Piac & Profit és az Oltalom Rádió közös műsorát, a Nyugdíjszervizt Süle-Szigeti Bulcsúval és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.

Karácsony Mihály állítása azért mellbevágó, mert az elmúlt 20 évben a magyar nyugdíjak értéke az uniós országokhoz képest jelentősen devalválódott. Ráadásul a jelenleg elérhető számításokból kiindulva 2023-ban több mint 900 ezer magyar nyugdíjas kapott a szerény megélhetésre elegendő összegnél kevesebb állami nyugdíjat a Bankmonitor szerint. Az Európai Unióhoz történt csatlakozásunk (2004) óta euróban mérve 39 százalékkal emelkedtek a magyar nyugdíjak, ami nagyjából azonos mértékű az eurozóna inflációjával. Megelőztek minket a lengyelek és a szlovákok, illetve a csehektől évről-évre egyre jobban leszakadtunk. Az euróban mért román nyugdíjak 2021-re épphogy elmaradnak a magyartól. Ezzel a 7 uniós tagállam közül a 19. helyről a 24.-re csúsztunk vissza: már csak Horvátország, Bulgária és Románia állt mögöttünk 2021-ben – olvasható a Gazdaságkutató friss elemzésében

Videó: Nyugdíjszerviz - A magyar „nyugdíjkassza” pozitív

Résztvevők

Karácsony Mihály

Karácsony Mihály

elnök
Nyugdíjas Parlament

Süle-Szigeti Bulcsú

Süle-Szigeti Bulcsú

pénzügyi elemző
Bankmonitor