Free cookie consent management tool by TermsFeed

Klasszis rendezvények

Klasszis Klub - Szalay-Berzeviczy Attila

Vendégünk volt Szalay-Berzeviczy Attila - nézze meg a videót!

Időpont
Vendég

Szalay-Berzeviczy Attila

Szalay-Berzeviczy Attila

Szalay-Berzeviczy Attila

egyetemi szakközgazdász és fotóművész
.

Videó

Ajánló

Túlzás nélkül állítható, hogy a hazai közélet egyik legszínesebb személyisége lesz a vendége az Mfort és a Privátbankárt is megjelentető lapcsoport, a Klasszis Média következő adásának, melyre november 15-én, szerdán kerül sor, online. Szalay-Berzeviczy Attila ugyanis egyaránt otthonosan mozog a sport, a gazdaság, azon belül is a tőzsde világában, valamint a történelemben. Így lesz mit kérdeznünk nemcsak nekünk, hanem olvasóinknak is, egy ingyenes regisztrációt követően.

Manapság aligha kerül zavarba az ember, ha egy neves közéleti személyiséggel ül le beszélgetni. Tegyük hozzá: sajnos. A rossz dolgok ugyanis összesűrűsödtek: alig kecmeregtünk ki a Covidból (kikecmeregtünk?), máris jött a háború, ráadásul nem is egy, hanem kettő, előbb az orosz-ukrán, aztán emellé most az izraeli-palesztin. A geopolitikai konfliktusokat értelemszerűen és logikusan a gazdaságok is megérezték, kilőtt az infláció, megakadt a GDP növekedése – sajnos nálunk ez még nem teljesen múlt idő. S mindenki aggódva fürkészi, mit hozhat a jövő, a 2024-es év jobb lesz-e, mint az idei?

Szalay-Berzeviczy Attilától kérdezhetnek olvasóink is a következő Klasszis Klubban. Fotó: Facebook

Ilyen időkben enyhítően hathatnak a pozitívumok. Például a sporteredmények, jelesül a magyar foci több évtizedes Csipkerózsika-álmából való felébredése. Ami az Európa-bajnokságokon most már menetrendszerűnek részvételünk (hiszen kétségtelenül annak tekinthető, hogy egymás után már harmadszor juthatunk ki e világversenyre) okán azzal kecsegtet, hogy a földkerekség legnépszerűbb labdajátékának hazai verziója is felzárkózik a hagyományosan sikeres többi magyar sportág mellé. S talán közelebb vihet minket ahhoz, hogy egyszer majd olimpiát rendezzünk? Valós esélyünk lehet erre, mennyit lendített ezen az ügyön számos világverseny megrendezése, különösen a legutóbbi, a sportok királynőjének tartott atlétikai vb-é?

Nemcsak a fenti témákat, kérdéseket tervezzük körbejárni Szalay-Berzeviczy Attilával, akinél színesebb, sokrétűbb személyisége aligha van a hazai közéletnek. A politikusi, tudósi, hadvezéri, MTA-elnöki, művészi felmenőkkel – többek között Szinyei-Merse Pál festővel vagy Trefort Ágoston oktatási miniszterrel – büszkélkedhető egykori öttusázó jó húsz éve a Budapesti Értéktőzsde elnökeként robbant be a köztudatba, valamint azzal, hogy az élére állt az olimpiarendezési mozgalomnak. A nevéhez köthető a nyesz, azaz a nyugdíjelőtakarékossági számla bevezetése.

Az ezt követő bankárkodása után is maradt ideje ugyanakkor másra, amelyek nem is igazán tekinthetők hobbinak. Fotóművészként hivatásszerűen tudósítja a médiát a világ legkülönbözőbb pontjairól, az Antarktisztól a Himaláján át a történelmi jelentőségű helyszínekig, miközben történészként könyveket ír: tavaly jelent meg az 57 országban készült 1700 saját fényképpel illusztrált műve az I. világháborúról, s a folytatás már nyomdában van.

A mintegy egyórásra tervezett beszélgetés során azonban nemcsak mi tesszük fel kérdéseinket a vendégünknek, erre olvasóinknak, nézőinknek is lesz lehetőségük az adás alatt chaten, valamint előzetesen a klasszisklub@privatbankar.hu címre is elküldhetik kérdéseiket.

A november 15-én, szerdán 15:30-kor kezdődő rendezvényünk teljesen ingyenes, csupán egy regisztráció szükséges hozzá.

Jelentkezzen most >>