Klasszis rendezvények

Klasszis Klub - Oszkó Péter

Online klubtalálkozó - kérdezze Ön is Oszkó Pétert!

Időpont
Vendég

Oszkó Péter

Oszkó Péter

Oszkó Péter

kockázatitőke-befektető
OXO Holdings

Ajánló

Számos, vélhetően sokakat foglalkoztató témát körbejárunk az üzletemberrel, kockázatitőke-befektetővel, a Bajnai-kormány pénzügyminiszterével az Mfor.hu és a Privátbankár.hu következő, április 26-ai, szerdai Klasszis Klub rendezvényén. Amelyen ugyanakkor nemcsak mi kérdezünk, hanem – a klub immár közel két és fél éves történetében megszokott módon – erre lehetőséget kapnak az ingyenesen regisztráló olvasóink, akár személyesen, akár írásban, utóbbit már az esemény előtt is megtehetik.

Valószínűleg nem kell sokáig kutatni, 2023 tavaszán mi foglalkoztatja az embereket a leginkább: a háború és az infláció. Egyik téren sincsenek jó híreink és a kilátások sem fényesek. Az orosz-ukrán fegyveres konfliktus kimenetele megjósolhatatlan, de az is bizonytalan, hogyan alakul a hazai infláció, tényleg lemehet-e egyszámjegyűre 2023 végére, ahogy azt a kormány kitűzte, sőt, Orbán Viktor gyakorlatilag parancsba adta Varga Mihálynak.

Hogy hogyan fogadhat egy ilyen utasítást egy pénzügyminiszter, egyáltalán mit tehet és mit nem egy ilyen eléréséért? Aligha van autentikusabb ennek megválaszolására annál a személynél, mint aki egykoron maga is betöltötte e pozíciót. Mint például Oszkó Péter. Aki ráadásul pont a legutóbbi világválság kirobbanását követően, 2009-2010 között volt a Bajnai-kormány pénzügyminisztere.

Oszkó Péterrel április 26-án, szerdán beszélgetünk. Fotó: Bánkuti András

A 2008-as krízist amerikai bankbajok indították el, így adódik a kérdés, vajon kell-e most tartani attól, hogy a tengerentúli pénzintézetek csődje, amelyet Európában a patinás Credit Suisse bebukása kísért, most is kiválthatnak-e hasonló negatív folyamatokat.

Igaz, egyelőre még a hazai közvéleményt a háború és az infláció lefolyása mellett az érdekli, vajon mi lesz a Magyarországot megillető, ám jogállamisági aggályok miatt Brüsszel által blokkolt uniós forrásokkal. Mikor juthatunk azokhoz hozzá, hajlandó-e a folyósítás érdekében az Orbán-kormány teljesíteni az Európai Bizottság feltételeit, vagy inkább hagyja az egészet, és máshonnan szerzi be a szükséges forrásokat – ahogy azt a miniszterelnök kilátásba helyezte.

Lévén azonban, hogy Oszkó Péter ma üzletember, kockázatitőke-befektető, aki a hazai startup-világ egyik ismert alakja, természetesen arról is érdekes lehet a véleménye, a mostani helyzetben milyen mozgásterük van a kisebb vállalkozásoknak. S vajon hogyan értékeli azt, hogy Magyarország nem csatlakozott az EU startup-szövetségéhez, arra hivatkozva, hogy a szervezet nem támogatja a nemek közötti sokszínűséget.

Téma tehát lesz bőven a Klasszis Klubunk következő, a szokásoknak megfelelően ezúttal is mintegy egyórásra tervezett online rendezvényén, melynek időpontja: 2023. április 26. (szerda!), 15.30 óra. Az eseményen, amelyen Olvasóink is feltehetik kérdéseiket, ingyenes a részvétel, ugyanakkor regisztráció szükséges.

Regisztráljon most! >>>

Beszámoló

Videó