Klasszis rendezvények

Klasszis Klub - Karácsony Gergely

Klasszis Klub Karácsony Gergellyel - kérdezze Ön is a főpolgármestert!

Időpont
Vendég

Karácsony Gergely

Karácsony Gergely

Karácsony Gergely

Főpolgármester
Budapest

Ajánló

Attól nem tartunk, hogy nem lesz mit kérdezni a főpolgármestertől az Mfor.hu-t és a Privátbankár.hu-t is megjelentető lapcsoport, a Klasszis Média következő, szeptember 20-án, szerdán online sorra kerülő adásában. Nemcsak nekünk, hanem olvasóinknak is, egy ingyenes regisztrációt követően.

Karácsony Gergely a főpolgármesterré választása, azaz 2019 októbere óta már megszokhatta a kormányzati kereszttüzet, az állandó támadásokat. Szinte nem múlik el hét, de sok esetben nap, hogy ne kerüljön a neve valamilyen kontextusban az újságok címoldalára. 

A Klasszis Klubunk következő, szeptember 20-ai, szerdai adásának vendégével folytatandó beszélgetés során a napi események ugyanúgy szóba kerülnek, mint a közeli, illetve a távolabbi jövő, a várható fejlemények.

Karácsony Gergely főpolgármester lesz a Klasszis Klub vendége. Fotó: Bánkuti András

Ami az aktualitásokat illeti, adja magát, hogy kikérjük Karácsony Gergely véleményét arról, mi lesz Budapesttel azután, hogy egy minap megjelent rendelet szerint a kormány több budapesti fejlesztést is leállított. Mekkora érvágás lesz ez a fővárosiaknak, fel tud-e állni ebből is a Főpolgármesteri Hivatal, vagy ez már olyan csapás, amely végképp csődbe sodorja Budapestet? Mennyiben javíthat a főváros anyagi helyzetén a szeptemberben beérkező iparűzési adóbevétel?

Nemrég Karácsony Gergely az M0-s fizetőssé tétele kapcsán azt mondta, naponta tízezreket sarcolna a kormány és dugókat okozna Budapesten. Reális-e a mostani helyzetben Vitézy Dávid javaslata, miszerint az M0-s teljes fizetőssé tételének plusz bevételéből támogassa az állam a budapesti agglomerációs közlekedési problémák megoldását? Ezt is megkérdezzük a főpolgármestertől.

Állandóan visszatérő téma a kerékpársáv, természetesen ez sem maradhat ki a beszélgetésből. Mint ahogy egy visszatekintés sem az atlétikai vb-re több mint 300 milliárd forintból felhúzott stadion sem, amelyet éppen a napokban kezdtek 36 ezresről 15 ezres befogadóképességűre visszabontani.

Előretekintve pedig mi más lehetne izgalmasabb kérdés, mint a jövő júniusi – európai parlamenti választással egybekötött – önkormányzati voksolás. Mekkora esélyt lát arra, hogy a budapestiektől további öt évre bizalmat kapjon? Számít-e arra, hogy a Fidesz egy nagy potentátú riválist állít majd vele szemben, tart-e ettől? 

És persze ellenzéki politikusként az európai uniós források sajnálatos módon már örökzölddé vált témájáról is érdekes lehet Karácsony Gergely véleménye.

A mintegy egyórásra tervezett beszélgetés során azonban nemcsak mi tesszük fel kérdéseinket a vendégünknek, erre olvasóinknak, nézőinknek is lesz lehetőségük az adás alatt chaten, valamint előzetesen a klasszisklub@privatbankar.hu címre is elküldhetik kérdéseiket.

A szeptember 20-án, szerdán 15:30-kor kezdődő rendezvényünk teljesen ingyenes, csupán egy regisztráció szükséges hozzá, melyet az alábbi linken tehetnek meg >>