Free cookie consent management tool by TermsFeed

Klasszis rendezvények

Klasszis Klub - Holoda Attila

Online klubtalálkozó - kérdezze Ön is Holoda Attila energetikai szakértőt!

Időpont
Vendég

Holoda Attila

Holoda Attila

Holoda Attila

energetikai szakértő
.

Videó

Beszámoló

Ajánló

Nagyon sok magyar vállalkozás került nehéz helyzetbe, mert a korábbi szerződésben foglaltaknak a többszörösét fizethetik az elektromos áramért és a gázért. Persze a lakossági ügyfelek sincsenek jobb helyzetben, ha átlépik az átlagfogyasztást. Mire számíthatunk akár az ellátás, akár az árak kapcsán, többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ Magyarország egyik legkiválóbb energetikai szakértőjével, Holoda Attilával a Klasszis Klub következő rendezvényén.

Hiába ígért a kormány olcsó energiát, alacsony rezsiköltségeket a lakosságnak és a kisvállalatoknak is, 2022 nyarán kiderült, hogy ezt képtelen teljesíteni. Így milliós számban kerültek akár magánszemélyek, akár vállalkozások hirtelen korábban elképzelhetetlen szituációba. A lakosságot érintő nehézségekkel nagyon sokat foglalkozott a hazai média, de olvasóink egy része személyesen is érintett lehet. Sajnos sok százezer, korábban az egyetemes szolgáltatási körbe tartozó mikrovállalkozást létében fenyegetnek az emelkedő árak.

Hasonlóan nehéz helyzetbe kerültek azok a cégek, amelyeknek a korábbi szerződése az év elején változott, hiszen általános, hogy akár 8-10-szeres árat számláznak az idei évtől az áram vagy gázszolgáltatók nekik. Mindez pedig magukon az adott vállalkozásokon túlmutató folyamatokat indíthat el, hiszen amennyiben a megnövekedett költségeket nem tudják tovább hárítani, akkor az csődökhöz és növekvő munkanélküliséghez vezethet. A helyzet ugyan az utóbbi hónapokban látszólag javult, hiszen a világpiaci energiaárak látványosan visszaestek, ám ebből a fogyasztók jelenleg semmit sem érzékelnek. A laikusok számára az sem látszik, hogy a döntéshozók részéről az idei szezonra adott pénzügyi támogatásokon túl milyen konkrét lépések születnek, amelyek akár az ellátásbiztonság, akár az árak szempontjából érdemben javítják a helyzetet.

Ezekről a problémákról, aktualitásokról beszélünk a Klasszis Klub következő rendezvényén Holoda Attila energetikai szakértővel. Megkérdezzük, hogy mire számíthatunk és milyen további kihívásokkal kell majd szembenézni akár a magánfogyasztóknak akár a vállalkozásoknak a jövőben.

A mintegy egyórásra tervezett, online rendezvény időpontja: 2023. január 17., 15:30. Az eseményen, amelyen Olvasóink is feltehetik kérdéseiket, ingyenes a részvétel, ugyanakkor regisztráció szükséges. 

Minden kedves Olvasónkat szeretettel várjuk!