Klasszis rendezvények

Klasszis Klub - Ujhelyi István

Online klubtalálkozó - kérdezze Ön is Ujhelyi Istvánt!

Időpont
Vendég

Ujhelyi István

Ujhelyi István

Ujhelyi István

Az Európai Parlament képviselője

Videó

Beszámoló

Ajánló

Az elmúlt hetek, hónapok egyik kiemelt témája a hazánknak járó uniós források sora, mellyel kapcsolatban ma sem kevesebb a bizonytalanság. Ám nemcsak ez lesz a témája az Mfor.hu és a Privátbankár.hu soron következő Klasszis Klub rendezvényének, ahol Ujhelyi István, az Európai Parlament képviselője lesz a vendégünk.

Lassan már egy éve annak, hogy az uniós pénzekért kiélezett csörte zajlik a magyar kormány és az Európai Unió között. Bár volt egy, a kormány által vállalt március 31-ei határidő a feltételként szabott 27 szupermérföldkő és a horizontális kondíciók teljesítésére, azt mégsem sikerült tartani.

De vajon tényleg Brüsszel miatt csúsztunk ki ebből, ahogy arra maga Gulyás Gergely utalt a legutóbbi Kormányinfón? Noha a határidő be nem tartása nem jelenti az uniós források elvesztését, vajon mekkora esély van arra, hogy elveszítsük a mintegy 16 ezer milliárd forintot? Mi lesz uniós pénzek nélkül a gazdasággal, hogyan hathat ez a kormánypártok támogatottságára?


Ujhelyi István lesz a Klasszis Klub vendége. Fotó: Pozsonyi Zita

Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy mi a véleménye vendégünknek a pedagógusok késlekedő béremeléséről, melyre viszont szabadon lehívható lenne az uniós pénz. Ha használható, miért nem él ezzel a magyar kormány?

És vajon a szupermérföldkövek és horizontális feltételek pontos teljesítése és betartása mennyit segítene a magyar kormány megítélésén az Unión belül? Visszaállítható-e a magyar kormány felé elveszett bizalom, vagy a Huxit felé tartó úton haladunk? Érdekes kérdés az is, hogy a finn és svéd NATO-csatlakozás ügyében tanúsított késlekedés vajon hogyan befolyásolja hazánk megítélését.

Magyarország és az Európai Unió viszonya mellett a következő évi európai parlamenti választásokra is kitérünk: van esély arra, hogy Ujhelyi István végül a DK EP-listáján szerepeljen? Egyáltalán hogyan tervezi az indulást?

Ezeket a témákat és természetesen még sok mást is igyekszünk körbejárni a Klasszis Klub következő adásában Ujhelyi Istvánnal, európai parlamenti képviselővel, akinek ezúttal is feltehetik kérdéseiket a nézőink a beszélgetés során a chaten, vagy előzetesen emailben (klasszisklub@privatbankar.hu).

Élő, interaktív beszélgetésünkre 2023. április 13-án 15:30-as kezdettel kerül sor, melyre itt tudnak regisztrálni.

Kérdéseiket természetesen most is feltehetik vendégünknek, e-mailen (klasszisklub@privatbankar.hu) vagy az adás alatt chaten.

Regisztráljon most! >>>