Klasszis rendezvények

Klasszis Klub - Szalay-Berzeviczy Attila

Brisbane után Budapest?

Időpont
Vendég

Szalay-Berzeviczy Attila

Szalay-Berzeviczy Attila

Szalay-Berzeviczy Attila

egyetemi szakközgazdász és fotóművész
.

Klasszis Klub találkozó - 2021.09.09. - Szalay-Berzeviczy Attila

Beszámoló

Ajánló

A Klasszis Klub online rendezvényünk következő vendége a Budapesti Olimpia Bizottság elnöke, a BOM a Magyar Sportért Alapítvány kuratóriumának elnöke, az ismert közgazdász és tőkepiaci szakember lesz.

Húsz éremmel zártuk a tokiói olimpiát. Ha csak ezt nézzük, akkor régen látott sikeres olimpián vagyunk túl. Viszont ha csak az aranyakat számoljuk, akkor azt mondhatjuk, hogy az előző tokiói olimpia, tehát 1964 óta csak 1976-ban és 2008-ban szereztünk ennél kevesebbet. Akkor most elégedettek lehetünk, vagy félig üres a pohár? 

Szalay-Berzeviczy Attila (Fotó: Fényes Gábor)
Szalay-Berzeviczy Attila (Fotó: Fényes Gábor)

Nem kevésbé izgalmas kérdés, hogy megéri-e manapság olimpiát rendezni, ha csak az üzleti részét nézzük. Szakértő vendégünk értékelni fogja a legutóbbi rendező ország, Japán erőfeszítéseit, melyet nagyban befolyásolt a koronavírus-járvány. Valamint kérdezni fogjuk a következő olimpiák rendezését elnyerő országok (városok) financiális hátteréről, gazdasági mozgásteréről, arról, hogy milyen feltételek mellett tud rentábilis lenni egy ekkora sportesemény. Természetesen egy esetleges magyar olimpia megrendezésének esélye is szóba fog kerülni…

S ha már koronavírus: milyen új egészségügyi biztonsági protokollokat kell bevezetni az olimpiákon, marad-e a sportolók hermetikus elzárása?