Klasszis rendezvények

Klasszis Klub - Steinmetz Ádám

Mi lesz a sporttal, ha megbukik a NER? Steinmetz Ádám lesz a Klasszis Klubunk következő vendége

Időpont
Vendég

Steinmetz Ádám

Steinmetz Ádám

Steinmetz Ádám

olimpiai bajnok vízilabdázó, politikus
.

Klasszis Klub 2022. 01.27. - Steinmetz Ádám

Beszámoló

Ajánló

Bele lehet-e nyúlni úgy a NER uralta rendszerbe, hogy az ne omoljon össze kártyavárként? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal? Mennyit lehet vágni a sportbüdzséből? Mi lesz a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel? Fontos kérdésekre fontos válaszok érkeznek január 27-én Klasszis Klubunk következő rendezvényén.

2010 óta az Orbán-kormány és a Nemzeti Együttműködés Rendszere egyértelműen rátenyerelt a sport világára. Legyen szó létesítményekről, finanszírozásról, utánpótlás-nevelésről vagy a sportági szakszövetségekről, mindenhol kormánypárti szereplők és NER-lovagok tűntek fel. Legjobban mindez a labdarúgásban mutatkozik meg, ahol már az NBI-es bajnokság a NER játszótere lett - nyilván nem független ez attól sem, hogy a foci nem a sportszeretetről - még kevésbé üzletről szól -, hanem belépő lett a focirajongó miniszterelnök, Orbán Viktor köréhez.

Steinmetz Ádám lesz januári Klasszis Klubunk vendége (Fotó: Steinmetz Ádám/Facebook)
Steinmetz Ádám lesz januári Klasszis Klubunk vendége (Fotó: Steinmetz Ádám/Facebook)

A kormány mindeközben számolatlanul öntötte a közpénzt a sport területére, ám ez alig-alig társult eredményességgel. A TAO-rendszer leépítette a sportszponzorációt, a sportvezetők sem éltek a kivételes lehetőséggel, miszerint egészséges, piaci gazdálkodásra térjenek át. Mindezek miatt nagy kérdés tehát, hogyan fogja egy kormányváltás érinteni a sport területét? Vajon hol csúsztak el a dolgok? Mit kellett volna és lehet majd másként csinálni? Milyen stratégiával áll a rajtvonalhoz az ellenzék? Ezen a szerteágazó területen hogy lehet úgy változásokat elérni, hogy az ne járjon azonnali összeomlással?

Bár az elmúlt 10 évben Magyarország a 10 millió szakértő országává is vált, legjobban mégis egy ember tud nyilatkozni ezekben a kérdésekben. Aki olimpiai bajnokként nemcsak kívülről lát rá a sport világára, arra, hogy mire van szükség az eredményességhez. Klasszis Klub rendezvényünk következő vendége Steinmetz Ádám lesz, olimpiai bajnok vízilabdázó, a Jobbik országgyűlési képviselője, az ellenzéki összefogás jelöltje és a sportpolitikáért felelős szakértője.

Élő, interaktív beszélgetésünkre január 27-én 15:30-as kezdettel kerül sor