Free cookie consent management tool by TermsFeed

Klasszis rendezvények

Klasszis Klub - Kunetz Zsombor

Vendégünk volt Kunetz Zsombor - nézze meg a videót!

Időpont
Vendég

Kunetz Zsombor

Kunetz Zsombor

Kunetz Zsombor

orvos, egészségügyi elemző

Videó

Ajánló

Az Mfor.hu és a Privátbankár.hu közös online rendezvénye, a Klasszis Klub következő adása fókuszában az egészségügy aktuális kérdései állnak majd. Többek között szó esik majd a Takács-féle egészségügyi reformról, a MOK-törvényről, a kórházak tetemes tartozásáról, a nem csökkenő várólistákról, a vármegyékben elindult új ügyeleti rendszerről, vagy az ápolók júliusi béremeléséről.

Egészségügyi reformot hirdetett a kormány, aminek hatására az átalakításokkal kapcsolatban csak kapkodjuk a fejünket. Ezért szót ejtünk Kunetz Zsombor orvossal, egészségügyi elemzővel az eddig történt átalakításokról, és az egészségügyi törvény legújabb tervezett módosításairól. 

Ezek egy része már júniustól is várható, más változtatások csak a jövő évtől, de a legkardinálisabb elem, hogy fél tucat kórházat és azok 25 ingatlanát bízná a jövőben vagyonkezelő alapítvány által fenntartott egyetemekre a kormány. A 45 oldalas javaslatcsomag kitér arra is, hogy a jövőben mentőtiszt is jogosult halottvizsgálatot végezni, vagy arra, hogy karcsúsítják az orvosesztétikai beavatkozásokat. Vajon jók-e ezek a döntések?

De mi a helyzet a brutális kórházi adóságokkal, lényeges csökkenés várható-e attól, hogy februártól ismét teljesítményfinanszírozásra álltak át? Vagy mikor fognak ténylegesen csökkenni a kórházi várólisták, amelyek mellé időközben a szakorvosi rendelők várólistái is becsatlakoztak? Mi van az új praxiskörzetek kialakításával, és a szakrendelők államosítási tervével?

A május 30-ai Klasszis Klub vendége Kunetz Zsombor lesz. Fotó: YouTube
A május 30-i Klasszis Klub vendége Kunetz Zsombor lesz. Fotó: YouTube

Mennyire örülhetnek az egészségügyi szakápolók a januárról júliusra halasztott, szinte az erre az évre várt éves átlagos inflációval azonos 18 százalékos béremelésnek? No és hogy muzsikál az új ügyeleti ellátórendszer, ahol például Komárom-Esztergom vármegyében a májusi induláskor alig volt önkéntes orvos jelentkező? Vagy, hogy működik az új 1830-as hívószámú diszpécserszolgálat, amellyel kapcsolatban az utóbbi időben egyre több kritika éri a Mentőszolgálatot – elég, ha csak Gálvölgyi János esetére gondolunk. 

Többek között ezek kerülnek terítékre majd az Mfor.hu és a Privátbankár.hu közös online rendezvényén a Klasszis Klubban, ahol Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi elemző lesz a vendégünk.

A mintegy egyórásra tervezett beszélgetés során azonban nemcsak mi tesszük fel kérdéseinket a vendégünknek, erre olvasóinknak, nézőinknek is lesz lehetőségük az adás alatt chaten, valamint előzetesen a klasszisklub@privatbankar.hu címre is elküldhetik kérdéseiket.

A május 30-án, kedden 15:30-kor kezdődő rendezvényünk teljesen ingyenes, csupán egy regisztráció szükséges hozzá.