Klasszis rendezvények

Klasszis Klub - Holoda Attila

Online klubtalálkozó - kérdezze Ön is Holoda Attila energetikai szakértőt!

Időpont
Vendég

Holoda Attila

Holoda Attila

Holoda Attila

energetikai szakértő

Beszámolók

Videó

Ajánló

Van-e élet az orosz gázon és olajon túl? Holoda Attila a Klasszis Klub következő vendége - kérdezzen Ön is!

 Kell-e orosz gáz? Kiváltható-e az orosz olaj? Milyen módon lehet csökkenteni az orosz energiahordozóktól való függésünket, reális forgatókönyv-e, hogy teljesen elszakadjunk Moszkvától és a szövetségeseinkkel együtt tartsunk? Egyebek mellett e kérdések megválaszolására is megkérjük Klasszis Klubunk május 26-i eseményének vendégét, Holoda Attila energetikai szakértőt, aki a második Orbán-kormányban rövidebb ideig az energetikáért felelős helyettes államtitkári posztot is betöltötte.

Egy időben a 10 millió fociokos országa voltunk, az orosz-ukrán háború kitörése óta viszont mindenki energetikapolitikai szakértővé vált hazánkban. Részben emiatt nap, mint nap találkozhatunk valós, tényeken alapuló szakmai észrevételekkel, ám sajnos sokkal gyakrabban futhatunk bele féligazságokba, csúsztatásokba vagy egyszerűen durva hazugságokba.

Az egy órásra tervezett rendezvényen éppen ezért megpróbáljuk tisztázni, hogy mi is történik a hazai energetikában, mennyire függünk valójában az orosz energiahordozóktól, és igyekszünk feltárni az események mozgatórugóját.

Igyekszünk utánajárni, hogy miként jutott a magyar energiapolitika a mostani helyzetbe, és arról is szó lesz, hogy milyen potenciális forgatókönyvek vannak a magyarországi energiaellátás jövőjében Ezeken túl arra is megpróbálunk választ kapni, hogy reális forgatókönyv-e, hogy az oroszok – hasonlóan Lengyelországhoz és Bulgáriához – a magyarországi tranzitot is elzárják? De kérdezzük a szakértőt egykori munkahelyéről a Mol-ról is, hogy annak százhalombattai finomítója miért olyan különleges, ami miatt az orosz olajat az elnök-vezérigazgató Hernádi Zsolt és a vezető magyar politikusok (Orbán Viktor és Szijjártó Péter) szerint nem lehet más olajfajtával kiváltani?

Az Mfor-Privátbankár lapcsalád élő, interaktív közvetítésére – mely során nézőink is feltehetik a kérdéseiket – május 26-án kerül sor.