Klasszis rendezvények

Klasszis Klub - Hadházy Ákos

Mennyi pénzt bukik az ország a korrupció miatt? - Hadházy Ákos volt a Klasszis Klubunk vendége

Időpont
Vendég

Hadházy Ákos

Hadházy Ákos

Hadházy Ákos

állatorvos, politikus, független országgyűlési képviselő
.

Beszámoló

Videó

Ajánló

Az elszámoltatás lehetőségeiről, korrupcióról, a Fidesz-KDNP-kormány zűrös ügyeiről és annak hatásairól, valamint az ellenzéki kormány elképzeléseiről beszélgetünk a Klasszis Klubunk következő rendezvényén Hadházy Ákos független képviselővel.

Hosszan lehetne sorolni azokat a kisebb és nagyobb korrupciós ügyeket, melyek Hadházy Ákosnak köszönhetően kaptak nagyobb nyilvánosságot. Ám hiába az elérés, hiába van szó olykor milliárdos nagyságrendű ügyekről, a jogi következményekről már sokkal kevesebbet hallani. Az elmúlt hónapok egyik legnagyobb visszhangot keltő botránya Völner Pál és a Végrehajtói Kamara ügye volt, mellyel kapcsolatban gyakran felmerülő kérdés, hogy a bizonyítékok ellenére érdemi előrelépés még nem történt az ügyben, az érintett fideszes képviselő továbbra is az országgyűlés tagja.

Hadházy Ákos lesz Klasszis Klubunk következő vendége (Fotó: Facebook)
Hadházy Ákos lesz Klasszis Klubunk következő vendége (Fotó: Facebook)

A Völner-ügy azonban csak a jéghegy csúcsának tekinthető, hiszen EU-s pénzek milliárdjai lehetnek érintettek a helytelen felhasználást illetően. Így várható is volt, hogy az ellenzéknek muszáj ezzel a kérdéssel foglalkozni a programjában. A Márki-Zay Péter vezette ellenzéki összefogás egyik zászlajára az elmszámoltatást tűzték ki, melynek politikai felelőse Hadházy Ákos lett, akinek még kormányzati szerepkört is felajánlottak. Meg lehet-e tisztítani a rendszert a korrupciótól, van-e esély az elherdált milliárdok visszaszerzésére? Reális esély van-e például a hét évre bebetonozott Polt Péter elmozdítására? Hogyan fog működni a Korrupcióellenes Ügyészség? Többek között ezek a kérdések is elhangzanak majd Klasszis Klubunk következő rendezvényén vendégünkkel, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel. A rendezvény megtekintése ingyenes, csupán egy regisztrációra van szükség.

Élő, interaktív beszélgetésünkre március 9-én 15:30-as kezdettel kerül sor, melyre az alábbi felületen tudnak regisztrálni >>