Klasszis rendezvények

Klasszis Klub - Giró-Szász András

Pánik van a Fideszben, vagy teljes a nyugodtság az ellenzéki miniszterelnök-jelölt kiválasztása után?

Időpont
Vendég

Giró-Szász András

Giró-Szász András

Giró-Szász András

magyar politológus, történész
.

Klasszis Klub találkozó - 2021.09.09. - Giró-Szász András

Beszámoló

Ajánló

Pánik van a Fideszben, vagy teljes a nyugodtság az ellenzéki miniszterelnök-jelölt kiválasztása után? És ki lehet Orbán Viktor utóda? Fontos kérdések, fontos válaszok október 28-án.

Az egyik legizgalmasabb kérdés az ellenzéki miniszterelnök-jelölési verseny lezárultával az, hogyan reagál a Fidesz az eredményre: veszélyben érzik-e a 2022-es parlamenti választási esélyeiket, vagy a közismerten alapos belső méréseik, a közvélemény szondázása megnyugtatólag hat a párt legfelső vezetésére?

Giró-Szász András lesz a következő vendégünk.
Giró-Szász András lesz a következő vendégünk.

Amelynek origójában egyetlen személy, Orbán Viktor áll. De egyszer minden véget ér, valakinek át kell vennie a stafétát. A  lehetséges utódok száma korlátos, van, aki időközben kikerült a politikai fősodorból. Az előttünk álló, parlamenti választással súlyosbított hónapoknál messzebb tekintve vitathatatlanul a pártelnök utódlása lesz a legfontosabb politikai sztori. Ezzel összefüggésben pedig azt lesz érdemes megfigyelni, hogy 11 masszív év után sor kerül-e a Nemzeti Együttműködés Rendszerének felülvizsgálatára, avagy minden marad a régiben?

Minderről egy olyan embert érdemes megkérdezni, aki közelből ismeri a kormánypárt struktúráját, hatalmi köreit, ugyanakkor képes analitikusan szemlélni a folyamatokat. Klasszis Klub rendezvényünk következő vendége Giró-Szász András volt kormányszóvivő, politológus, stratéga lesz, aki bár egy ideje nincs szem előtt, de megfelel az általunk támasztott feltételeknek. Gondolat és erő - a cselekvő állam orbáni modellje címmel korábban megjelent elemző kötete a NER és az orbáni kormányzás fundamentumait igyekszik világosan leírni, értelmezhetővé tenni.