Klasszis rendezvények

Klasszis Klub - Dobrev Klára

Vendégünk volt Dobrev Klára - nézze meg a videót!

Időpont
Vendég

Dobrev Klára

Dobrev Klára

Dobrev Klára

európai parlamenti képviselő
DK

Videó

Beszámoló

Ajánló

Bő egy évvel ezelőtt lapunknak adott interjújában úgy fogalmazott Dobrev Klára, európai parlamenti képviselő, az árnyékkormány miniszterelnöke, hogy "Orbán Viktor először találkozott a válsággal és belebukott". Pedig akkor még - az áprilisi választás előtt - egyszámjegyű volt az infláció, teljeskörűen élt a rezsicsökkentés és a költségvetés sem volt akkora bajban, mint manapság - az uniós források sorsa pedig távolról nézve sem volt akkora kérdőjel.

De vajon mindezek fényében hogyan értékeli Dobrev Klára az ötödik Orbán-kormány első évét? Megfelelő válaszok érkeztek-e a kihívásokra? Jó ötlet volt az ársapka, meddig maradhat velünk? Egyáltalán az elmúlt egy év Unióval folytatott harca, a töretlenül szoros viszony Oroszországgal hogyan befolyásolta hazánk helyzetét a nemzetközi szövetségekben? Hova vezet az orbáni politika?

Dobrev Klára lesz a Klasszis Klub következő vendége. Fotó: Mfor/Izsó Márton

Kritikussá vált mára a helyzet az oktatásban is, ahol már nemcsak a pedagógusok béremelése, de a hamarosan életbe lépő státusztörvény is aggodalommal tölti el az érintetteket; tanárokat, szülőket, fiatalokat. Lesz-e innen visszaút, és milyen sorsot predesztinál a magyarok következő generációinak a jelen, egyáltalán mi motiválhatja vajon az Orbán-kormányt abban, hogy az egyik, jövőt megalapozó ágazatot ennyire mostohán kezeli? Mi lenne a helyzetre a válasza az árnyékkormánynak, és tényleg csak a kormányon múlik a tanárok béremelése, mert rendelkezésre áll az uniós forrás?

Számos aktuális gazdasági kérdés mellett természetesen terítékre kerülnek a jövő évi önkormányzati és európai parlamenti választások. Milyen esélyekkel indul el a DK? Megkérdezzük vendégünket az árnyékkormány és az ellenzék általános helyzetéről is.

Soron következő Klasszis Klubunkra Dobrev Klárával 2023. május 10-én, szerdán, 15:30-as kezdettel kerül sor, a részvétel teljesen ingyenes, mindössze egy regisztrációra van szükség.