Klasszis rendezvények

Klasszis Klub - Dávid Ferenc

Online klubtalálkozó - kérdezze Ön is Dávid Ferencet, a Dobrev-árnyékkormány gazdasági miniszterét!

Időpont
Vendég

Dávid Ferenc

Dávid Ferenc

Dávid Ferenc

közgazdász

Beszámoló

Videó

Ajánló

Szinte hétről hétre egyre többeket érint már most a fokozódó létbizonytalanság: elszálltak az élelmiszerárak, robbantak az energiaárak, miközben csődhullámra figyelmeztetnek. Gazdasági szakemberek szerint akár komoly megélhetési válságra is fel kell készülnünk. Vajon megúszhatjuk-e a kemény hónapokat? Vagy ha nem, akkor lehet-e enyhíteni a válságon? Vajon mindent megtesz az Orbán-kormány? Többek között ezeket is megtudakoljuk Dávid Ferenctől, közgazdásztól, Dobrev Klára friss árnyékkormányának gazdasági miniszterétől Klasszis Klubunk következő rendezvényén.

Nyár óta nem telik el hét, hogy ne rosszabbnál rosszabb adatok és információk látnának napvilágot a magyar gazdaság helyzetét illetően. Hol az inflációtól, hol az energiaáraktól, hol az uniós pénzek felfüggesztésétől, de olykor a költségvetési megszorításoktól hangos a hazai sajtó. Egy biztos: a szakemberek egyelőre semmi jóval nem tudnak biztatni, főleg annak ismeretében, hogy a minap az Európai Bizottság a hazánknak járó uniós pénzek egy részének felfüggesztését javasolta.

Ám egyre aktuálisabb kérdéssé válik a jövő évi minimálbér is, melynek megállapítását nem kevés bizonytalansági faktor nehezíti, ahogy a nyugdíjak korrekciójáról sem feledkezhetünk el.

Klasszis Klubunk következő, szeptember 29-i eseményének vendége Dávid Ferenc, közgazdász, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének korábbi főtitkára, gazdasági árnyékminiszter lesz.

Dávid Ferenc 1,5 évvel ezelőtt már volt egyszer a vendégünk, az első eseményeink egyikén, akkor még a DK gazdasági tanácsadójaként beszélgettünk gazdasági kérdésekről. Most a gazdasági nehézségek mellett az árnyékkormányban betöltött szerepe is aktuálissá teszi vele a beszélgetést.

Dávid Ferenc. Fotó: MTI
Dávid Ferenc. Fotó: MTI

Egy órásra tervezett beszélgetésünkön számos gazdasági problémát érintünk majd. Egyebek mellett:

  • Vajon mi történik a költségvetéssel az uniós pénzek egy része nélkül?
  • Recessziót hozhat-e az uniós pénzek felfüggesztése?
  • Jelen körülmények között hogyan lehet megállapítani a jövő évi minimálbért?
  • Egyáltalán szól-e bármi amellett, hogy az állam megvette a Vodafone 49 százalékát több mint 300 milliárd forintért?
  • Milyen lépésekkel lehetne megvédeni a gazdasági szereplőket?
  • Mit szól ahhoz, hogy elfogadták az európai minimálbér-szabályozást?
  • Mi lesz a nyugdíjakkal?
  • Egyetért-e a kata kinyírásával,
  • Jó ötlet volt-e meghosszabbítani az árstopokat?

A rendezvény megtekintése ingyenes, csupán egy regisztrációra van szükség.

Élő, interaktív beszélgetésünkre 2022. szeptember 29-én 15:30-as kezdettel kerül sor, melyre itt tudnak regisztrálni.

Kérdéseiket természetesen most is feltehetik vendégünknek, e-mailen vagy az adás alatt chat-ben illetve videós bejelentkezés formájában.