Klasszis rendezvények

Klasszis Klub - Balázs Péter

Online klubtalálkozó - kérdezze Ön is Balázs Pétert, Magyarország korábbi külügyminiszterét!

Időpont
Vendég

Balázs Péter

Balázs Péter

Balázs Péter

közgazdász, diplomata, egyetemi tanár

Bukjuk az EU-s pénzeket? Klasszis Klub Balázs Péterrel - 2022.10.19.

Beszámoló

Ajánló

Mekkora esély van arra, hogy sikerül megegyezni Brüsszellel, és megnyílik az összes pénzcsap? Elegendőek-e az eddig tett korrupcióellenes lépések? Mi alapján dönt a Bizottság, és érdeke-e a megállapodás? Hogyan működik a brüsszeli döntéshozatal a kulisszák mögött?

És egyáltalán: milyen most az EU és Magyarország viszonya? Milyen utat jártunk be a 2004-es csatlakozás óta? Magyarország változott meg jobban, vagy az EU? És mennyire lesz tartós ez a házasság?

Többek között erről kérdezzük a Klasszis Klubban Balázs Péter közgazdászt, diplomatát, egyetemi tanárt, a Közép-európai Egyetem emeritus professzorát.


Balázs Péter a vendégünk a következő Klasszis Klubban. Fotó: Bánkuti András

Balázs Péter 2003-tól 2004-ig Magyarország Európai Unióhoz kiküldött állandó képviselője, 2004-ben az Európai Bizottság regionális politikával foglalkozó biztosa volt, 2009-től 2010-ig pedig külügyminiszteri posztot töltött be a Bajnai-kormányban.

A Klasszis Klub időpontja október 19., 15:30. A mintegy egyórásra tervezett, online rendezvényen olvasóink is feltehetik kérdéseiket. Ingyenes a részvétel, ugyanakkor regisztráció szükséges.

Regisztráljon az alábbi linken >>